Pasta arrabiata med parmesanost

Pasta arrabiata är en vegetarisk pastarätt som går snabbt att laga. Maträtten går hem hos de allra flesta och namnet ”Arrabiata” betyder arg på italienska. Detta eftersom det är chilipeppar i såsen som bidrar till en härlig hetta. Lyxa till den med riven parmesanost och burrata så kommer dina gäster att bli imponerade!

  • 400 g rigatoni
  • 1 gul lök
  • 1 chilipeppar
  • 800 g hela konserverade tomater
  • 40 g parmesanost (Parmigiano Reggiano)
  • 1 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • Salt & peppar
  • Burrata (valfritt)
  1. Koka upp saltat vatten. Lägg i rigatonin och koka den enligt anvisning på paketet. Glöm inte att röra om ibland.
  2. Skala och finhacka lök, vitlök & chilipeppar.
  3. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs lök, vitlök och chili. Tillsätt tomatpuré och till sist balsamvinäger och konserverade tomater. Låt det puttra minst 10 minuter och dra sönder tomaterna en aning.
  4. Tillsätt därefter 1 dl av pastavattnet till tomatsåsen.
  5. Finhacka basilikan och vänd ner den färdigkokta pastan, basilikan och salt & peppar.
  6. Riv över parmesanosten och ytterligare basilika på din pasta arrabiata.
  7. Lägg på eventuell burrata och servera din pasta arrabiata!
Bild på pasta arrabiata

Vill du veta mer om hur det går till att sälja parmesanost med oss? Då kan du klicka HÄR för vidare information!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *