Pasta arrabiata med parmesanost
Pasta arrabiata, vår allas favoriträtt. Det är en vegetarisk pastarätt som går snabbt och enkelt att laga utan att det kompenseras på smaken. Maträtten går hem hos de allra flesta och namnet ”Arrabiata” betyder arg på italienska. Detta eftersom det är chilipeppar i såsen som bidrar till en härlig hetta. Lyxa till den med riven parmesanost och burrata så kommer dina gäster att bli både mätta & imponerade!
- 400 g rigatoni
- 1 gul lök
- 1 chilipeppar
- 800 g hela konserverade tomater
- 40 g parmesanost (Parmigiano Reggiano)
- 1 dl vatten
- 3 msk olivolja
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk balsamvinäger
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 kruka basilika
- Salt & peppar
- Burrata (valfritt)
- Koka upp saltat vatten till pastan. Lägg i rigatonin och koka den enligt anvisning på paketet. Glöm inte att röra om ibland.
- Skala och finhacka lök, vitlök & chilipeppar.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs lök, vitlök och chili. Tillsätt tomatpuré och till sist balsamvinäger och konserverade tomater. Låt det puttra minst 10 minuter och dra sönder tomaterna en aning.
- Tillsätt därefter 1 dl av pastavattnet till tomatsåsen.
- Finhacka basilikan och vänd ner den färdigkokta pastan, basilikan och salt & peppar.
- Riv över parmesanosten och ytterligare basilika på din pasta arrabiata.
- Toppa din pasta arrabiata med burrata och servera!
Vill du veta mer om hur det går till att sälja parmesanost med oss? Då kan du klicka HÄR för vidare information!